tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ajatuksia kurssista ja projektista

Eilen tosiaan oli ryhmän tyttöjen kesken tapaaminen, jossa mietittiin tämän päivän esitystä ja käytiin muutenkin kurssia läpi. Ryhmäläisten aikataulujen takia kaikki materiaali piti saada valmiiksi tähän päivään mennessä ja nyt vain toivotaan, että kovin paljon lisähommia ei tulisi jälkikäteen :) Aika on mennyt tosi nopeasti ja niinkun Suvi aiemmin sanoikin, on innostusta kurssin suhteen riittänyt! Huomasin että omalla kohdalla vauhtiin pääseminen vähän kestää ja asioita pitää sulatella mutta loppujen lopuksi innostusta kyllä löytyy ja ideoita alkaa syntyä.

Menen aika samoilla linjoilla Suvin ja Jennyn kanssa, että parhaiten kurssilta on jäänyt ryhmätyön lisäksi mieleen oman osaamisen tuotteistaminen. Olen itse valmistumassa viimeistään kesällä, joten kaikenlaisista työelämätaidosta on tässä vaiheessa enemmän kuin hyötyä. Kurssilta on saanut hyviä ideoita ja näkökulmia siihen, kuinka tuoda esiin omat vahvuudet tai ylipäänsä tunnistaa nämä taidot. Vaikka oma opiskelu on kokonaisuudessaan ollut melko pitkälti kirjojen pänttäämistä, on siinä sivussa tullut huomaamatta opittua vaikka mitä! Ja nämä palveluliiketoiminnan kurssit ovat tuoneet hyvää vastapainoa ja opettaneet puolestaan sen, että osaan muutakin kuin lukea kirjoja ja sisäistää tietoa :)

Tässä vaiheessa ei varmaan tarvitse enää peitellä sitä, että osa lopullista kurssituotosta oli siis opiskelijoille suunnattu juliste, jossa stereotyyppisen hahmon kautta pyrittiin tuomaan esille ensivaikutelman tärkeyttä. Jos tätä olisi ehtinyt kehittää vielä pidemmälle, olisi voinut olla hauskaa tehdä tällaiset julisteet myös meistä itsestämme. Näihin julisteisiin olisimme sitten voineet yhdessä miettiä kunkin ryhmäläisen vahvuuksia ja osaamisia. Olisi ollut mukava kuulla myös muiden mielipiteitä omasta osaamisesta! Ehkäpä joku toinen kerta :)

Toivon siis todella, että tästä kurssista olisi konkreettisesti hyötyä tulevaisuudessa. Kun kerroin tästä kurssista ystävälleni, hän sanoi että tuollainen kurssi pitäisi olla kaikilla yliopistossa opiskelevilla ja olen kyllä samaa mieltä. Vaikka kovin syvällisesti asioihin ei ehdittykään kurssilla paneutua laajan aihealueen ja aikataulun vuoksi, sain ainakin itse paljon ajateltavaa ja kehitysideoita omaan työnhakuun ja osaamiseen. Huomasin että yliopistossa opiskeleva osaa oikeasti vaikka mitä, mutta ei vain ehkä itse tiedä näitä asioita osaavansa.

-Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti